Hedelmäpuiden varttaminen(Seppo Lundgren) ja Mehiläisten hoito (Mauno Muunoja)

Hedelmäpuiden varttaminen(Seppo Lundgren) ja Mehiläisten hoito (Mauno Muunoja)
Muistatko vielä lapsuutesi kodin ihanat omenat, joita ei enää ole! Entäpä jos omenapuu vielä on olemassa ja niin hyväkuntoinen, että siitä saa vartteita! Tai onko sinulla omassa puutarhassasi puu, jonka haluat säilyttää ja jota voisit lisätä! Se on mahdollista ottamalla puusta viimeisiä rotevia, vielä lepotilassa olevia vuosikasvaimia. Nämä liitetään varttamalla lepotilassa olevaan perusrunkoon. Tämän jälkeen taimi ruukutettuna viedään kellariin odottamaan uutta kevättä ja kasvun ihmettä.

Nyt tähän on mahdollisuus Kustavin Itätalossa, jossa järjestetään varttamiskurssi! Kurssin vetäjänä toimii Seppo Lundgren Nousiaisista. Paikalla on perusrunkoja ja myös vanhoja lajikkeita vartteina, jotta voit tehdä/teettää itsellesi mieleisen omenapuun.

Omenien jälkeen on vuorossa mehiläiset, sillä ilman pölyttäjiä ei ole omeniakaan. Mehiläisestä ja niiden hoidosta kertoo mehiläishoitaja Mauno Muunoja Nousiaisista.

Lisäksi kurssilla on mahdollisuus valmistaa mehiläisvahakynttilöitä Annelin opastuksella.

Tilaisuudessa on myös mahdollisuus ostaa pieniä määriä metsähunajaa sekä kynttilöitä!

Kurssi alkaa klo 11 ja päättyy noin klo16
Hinta 50 euroa. Opiskelijat 35 euroa. Tarjolla soppaa ja kahvia (sis. hintaan)
Kurssille ilmoittautuminen 4.3. mennessä os. info@istro.fi, tai voitte soittaa seuraaviin numeroihin ja kysellä asiasta tarkemmin: 040-9112496 (Leena) tai 0400-634633 (Seppo)